Pe Andreea am cunoscut-o în prima lună de viață a bebelinului. Încercasem cam tot în materie de “leacuri” pentru colici și deja ne resemnasem. Auzisem în treacăt despre terapia Bowen și am zis să îi dăm o șansă.
Nu mai aveam nimic de pierdut, în schimb am câștigat lupta cu monstruleții colici după 2 sedințe de terapie Bowen.
Așa că m-am gândit să-i adresez câteva întrebări Andreei, pentru a înțelege mai bine conceptul și beneficiile acestei terapii.
1. Spuneți-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră și de cât timp practicați acest tip de terapie.
Bună, mă numesc Andreea Fuia, sunt mămica a două fetițe de 4 și 6 ani și fac terapie bowen din 2017.
2. Ce este terapia Bowen și când a apărut?
Terapia bowen este o terapie holistică, NON invazivă, o terapie manuală care stimulează “medicul interior” al fiecăruia, sau altfel spus capacitatea de a ne autovindeca.
Terapia a apărut în anii ’50 fiind descoperită de către Tom Bowen. El a fost pasionat de osteopatie, acupunctură și masaj.
3. Care sunt cele mai întâlnite situații pentru care pacienții apelează la dumneavoastră?
În general pacienții sunt de la nou-născuți până la persoane în vârstă.
În principal sunt solicitată pentru colici la bebeluși, canal lacrimal înfundat, dureri cauzate de ieșirea dintișorilor, răceli.
Adulții sunt interesați pentru dureri de spate in general, probleme posturale, probleme ginecologice, infertilitate, boli autoimune.
4. De la ce vârstă se poate aplica unui bebeluș terapia?
Chiar din prima zi de viață, chiar și eu după ce am născut cea de a doua fetiță, prima dată după ce mi-a pus-o pe piept i-am făcut “urgențele” din bowen și apoi am pupat-o.
5. De câte sesiuni este nevoie pentru a vedea rezultate?
Nu există un număr de ședințe fix, depinde de organism. Sunt cazuri unde este nevoie de o ședință, dar și cazuri unde e nevoie de 5-6 sau chiar mai multe.
Nu merg niciodată să spun că este nevoie de x ședințe ca să vă faceți bine.
6. Cum reacționează cei mici la terapie? Simt ceva durere?
Bebelușii iubesc terapia, copilașii mai măricei prima dată sunt mai reținuți, apoi chiar se așează singuri pe burtică și așteaptă să le fac mișcarea.
Nu simt durere, poate o ușoară presiune în anumite zone, însă se poate ca imediat după terapie in primele 12/24 ore să fie uneori mai agitați, cum le lucrează corpul, dar este normal, nu s-a produs nimic patologic în corp, deci “nu am stricat copilul”.
7. Cât costă în medie o ședință și cât durează?
O ședință de terapie durează între 10 min și o oră, depinde de cum cooperează copilașul .
Ca și costuri cred că fiecare terapeut își pune prețul lui, din ce știu în Cluj prețurile pleacă de la 50 lei pe ședință la bebeluși.
8. Ce sfaturi aveți pentru părinții care încă nu au încercat acest tip de terapie?
Să încerce sa dea o șansa terapiei înaintea substanțelor sintetice.
Nu sunt împotriva medicamentelor sau a medicinei alopate, dar nici nu sunt de acord să ne înfundăm de medicamente, mai ales preventiv.
9. Unde vă pot găsi părinții care doresc să apeleze la dumneavoastră?
În Grigorescu (Cluj-Napoca) am spațiu unde practic terapia sau la bebeluși vin la domiciliu.
Sunt mamă și știu că deplasarea cu copilașii poate fi o adevarată aventură când trebuie să ajungi la o anumită oră într-un anume loc.
Cel mai simplu pot fi contactată la numărul 0747444072 și stabilim cu drag detaliile.