Una dintre cele mai prețioase resurse pe care le deținem sau la care ar trebui să avem acces este informația.
Din momentul în care afli că ești însărcinată, intri într-un Univers cu totul nou în care nu ai mai avut acces până atunci și pe care vrei să-l explorezi.
Pe lângă faptul că ai o grămadă de întrebări și temeri, corpul tău trece prin multe schimbări și toate aduc cu ele și mai multă incertitudine.
Nevoia de informații este mereu prezentă și cred că niciodată nu o să fie satisfăcută pe deplin.
Așa că, eu aș vrea să vă împărtășesc câteva dintre cele mai importante platforme care m-au ajutat pe mine să obțin informații și să înțeleg că nu sunt singura care trece prin anumite situații, în calitate de proaspătă mamă.
1. Comunitate “La Primul Bebe”
Își merită pe deplin locul întâi, La Primul Bebe este în primul rând o comunitate de mămici care își oferă sprijin reciproc.
Este o sursă constantă de informații de valoare, prin evenimentele pe care le organizează în colaborare cu medici sau persoane pregătite pe diverse subiecte (curs de prim ajutor, alimentația copiilor în primii ani de viață, etc).
Programul unic pe care l-au conceput, “Bebe BUN VENIT” este cel mai complex curs video online de puericultura.
Să nu mai vorbesc despre campaniile umanitare pe care le organizează în fiecare an.
Fiecare regiune are un grup specific de Facebook pe care puteți tine legătură cu mămici din zona dumneavoastră și la care puteți adresă diverse întrebări.
Ar fi mult mai multe de spus despre această comunitate, dar vă las și vouă plăcerea de a o descoperi.
2. Pagina E-Lactancia
Aici puteți verifica dacă substanțele active din medicamentele pe care le luați sunt sau nu compatibile cu alăptarea.
Noi, din păcate am fost bolnavi de covid în toamnă și medicul de familie mi-a recomandat algocalmin.
Am dat fuga să verific dacă este compatibil cu alăptarea și am aflat că nu este și că cel mai probabil substanța activă o să treacă în laptele matern, așa că am renunțat să îl mai iau.
3. MamacuCamelii- Cont de Instagram
https://www.instagram.com/mamacucamelii/
Un cont de urmărit pentru sfaturi în materie de somn (de la condiții de somn, asocieri de somn, program de somn, alăptarea în timpul nopți și până la suzetă sau chiar colici).
Tot aici am descoperit faimosul tabel legat de normele de somn, perioade de veghe, numărul de ore de somn ziua și noaptea.
Pentru mine a fost aur curat, de când respect ce e scris în tabel, reușim foarte bine să ne organizăm programul de somn și evităm să se acumuleze oboseala pentru bebeluș.
4. Aplicația The Wonder Weeks
Prin care poți urmări cu aproximație perioada în care o să aibă loc salturi mentale, ce anume se întâmplă în acele săptămâni și ce noi abilități dobândește bebelușul.
Plus că aplicația e gândită ca un jurnal, unde poți încărca poze, poți lua notițe, poți centraliza și urmări programul de somn.
Aplicația este bazată pe cartea Bestseller The Wonder Weeks- A Stress Free Guide to Your Baby’s Behavior, care se găsește și la noi într-o librărie online cunoscută.
Așa o să poți înțelege de ce el/ea plânge uneori mai des, are nevoie mai mult în brațe sau e irascibil/irascibilă și vrea doar la sân/să mănânce din biberon.
5. Contul de Instagram și pagina Solid Starts
https://www.instagram.com/solidstarts/
De curând am început și noi diversificare, iar Solid Starts este o adevărată descoperire.
Împreună cu o echipă de medici pediatrii și persoane specializate în alimentația bebelușilor, site-ul oferă gratuit “First Food Database”.
O bază de date cu toate alimentele care se pot oferi unui bebeluș, cu intervalul de timp potrivit pentru a introduce alimentul respectiv, date despre valorile nutritive și inclusiv videoclipuri despre cum ar trebui pregătite în funcție de vârstă.
Au și multe cursuri care se pot achiziționa contra cost și Instagramul e plin de informații și de filmulețe interactive.
Voi ce platforme folosiți/ați folosit de când sunteți părinți?