Pentru Mădălina am licitat în Campania “În Memoriam Nati” organizată de “La Primul Bebe”.
Îi urmăream activitatea de ceva vreme și m-am bucurat mult când am aflat că licitează o întâlnire cu ea. Întâlnirea s-a transformat în articolul de mai jos și îi mulțumesc mult pe această cale!
Așa am descoperit cine este mama din spatele blogului Draga Mama și care sunt planurile ei de viitor.
Vă invit să o descoperiți și voi!
1. Cine se află în spatele proiectului “Draga Mama” și cum a început aventura în lumea blogging-ului? De ce “Draga Mama”?
În spatele proiectului DragaMama.ro se află Mădălina Hîrbea, o mamă care a avut parte de prea multe nopți albe, așa că s-a apucat să documenteze pe blog tot ce nu a găsit în cărți, dar a învățat de la medicii și specialiștii din România.
Blogul a fost un cadou pentru mine, dar și pentru toate mamele dragi care mă citesc. Chiar dacă numele este o adresare doar către publicul feminin, mă bucură faptul că mă urmăresc destul de mulți tați. Proporția lor e aproape egală cu cea a mamelor, ceea ce denotă gradul tot mai mare de implicare al taților în creșterea copiilor.
2. Care sunt subiectele pe care le abordezi cu precădere?
Primele articole și campanii pe care le-am făcut au fost despre sănătatea și siguranța copiilor, mai exact vaccinare și siguranța auto a copiilor.
Motivul central este prevenția, am insistat mult pe aceste două subiecte, tocmai pentru că am observat de-a lungul timpului că nivelul de informare și de încredere al părinților este destul de scăzut.
3. Poți să ne spui care sunt provocările pe care le-ai întâmpinat de când scrii pe blog? Dar satisfacțiile/reușitele?
Provocarea cea mai mare este de a face cât mai atractivă pentru lumea din online informația “serioasă”. Mulți intră pe social media pentru relaxare, așa că încerc să strecor și sfaturi utile printre postările amuzante.
Satisfacția cea mai mare vine din feedbackul părinților pentru care informațiile de pe blog au fost utile și le-au schimbat viața în bine, atât lor, dar mai ales copiilor lor.
4. Cum e mama Mădălina?
Mama Mădălina e la curent cu tot ce mișcă în materie de creșterea copiilor, parcă a făcut a doua facultate de când a născut.
Totuși, încearcă să accepte faptul că nu va fii niciodată părintele perfect din cărțile pe care le-a citit.
E mereu pe fugă, pentru că are atât de multe idei de proiecte, încât se teme că nu va avea timp să le implementeze pe toate.
Încearcă să păstreze un echilibru între viața personală și cea profesională, pentru a petrece cât mai mult timp de calitate alături de Eduard.
5. Dacă te-ai întoarce în timp la începuturile tale în calitate de proaspătă mămică, ce ți-ai spune?
Să mă odihnesc mai mult, să las copilul mai des cu alte persoane, pentru că acest lucru e benefic atât pentru mine, cât și pentru el. Nu îi pot oferi tot timpul meu, dar asta e ok, pentru că are multe lucruri bune de învățat și de la alte persoane.
6. Spune-ne despre proiectul tău cel mai recent, “Ghidul Părintelui Informat” și care sunt așteptările în ceea ce îl privește.
Ghidul cuprinde cele mai importante informații pe care un părinte care își crește copilul în țara noastră trebuie să le cunoască. De la siguranță auto, la scheme de vaccinare, asistență pediatrică telefonică gratuită, la instituțiile care vin în sprijinul părinților, am inclus în el tot ce nu am găsit în cărți, dar am aflat de la medici și specialiști în sănătatea și siguranța copiilor.
Cea mai mare dorință a mea este ca ghidul să ajungă la fiecare părinte din România.
Știu că este imposibil ca toți să primească ghidul în format fizic, așa că am conceput coperta acestuia ca pe un afiș, ce poate fi lipit în maternități, spitale pediatrice, centre de permanență, cabinetele medicilor de familie și oriunde își petrec părinții timpul.
L-am lipit chiar și la Biblioteca Județeană din Cluj-Napoca.
Ghidul poate fi descărcat gratuit de pe www.dragamama.ro în format PDF, în viitor va fi chiar și tradus în alte limbi, pentru a fi accesibil pentru toți părinții care trăiesc în România.
7. Unde vezi blogul peste 5 ani?
Blogul îmi doresc să crească odată cu Eduard, l-am început chiar la cateva luni după ce am născut, deci sunt de-o vârstă aproape. Tocmai asta e și frumusețea lui, că am apucat să documentez toate etapele vieții cu un copil.
8. Unde te pot găsi părinții care doresc să citească articolele și să-ți urmărească activitatea?
Pe blogul DragaMama.ro veți găsi latura mea serioasă, respectiv articole, campanii, ghiduri. Pe social media (Facebook, Instagram și Tik Tok) veți găsi partea mea amuzantă.
Nu apuc să scriu atât de multe articole pe cât aș vrea după timpul alocat pentru serviciu, copil, soț, prieteni, dar încerc să documentez cât mai multe. Nu se știe niciodată când un părinte are nevoie de informațiile de pe blog.
9. Ai un sfat pentru părinții aflați la început de drum?
Un sfat pe care lumea nu prea îl ascultă e acela de a-ți rezolva traumele și frustrările înainte de a deveni părinte.
Orice e ascuns adânc în tine și nevindecat se va întoarce de 100 ori mai puternic atunci când ești privat de somn și cu răbdarea la minim.
Inclusiv problemele din relație, toate se amplifică, așa că trebuie să știi cum să lucrezi cu demonii tăi și să îi calmezi.
Cel mai important aspect în creșterea copiilor este de fapt creșterea părinților.
În rest, să se informeze din surse de încredere, să își găsească tribul, chiar și online, și să se bucure și de zilele imperfecte, pentru că timpul trece mult prea repede când ai copii.